Македония се запали заради тупането на топката за изборите

  • 28 април 2017 10:52

  • 4108
  • 1
Македония се запали заради тупането на топката за изборите
© Нова телевизия

Случилото се в Македония е вътрешен конфликт. Той ескалира заради тупането на топката след извънредните парламентарни избори. Това смята експертът Коста Филипов.

Той отчете проблеми в политическата класа в Македония. Обърна внимание как албанската общност ще повлияе на политиката в страната.

"Албанците в Македония са 25,7%, сочи последното преброяване на населението в съседката ни от 2002 г.", каза Коста Филипов пред Нова телевизия.

И отбеляза, че ако една етническа общност е над 20% от населението на страната, тя има право да използва своя майчин език служебно и някои други привилегии.



Филипов коментира размириците в македонския парламент от четвъртък вечерта и определи случилото се като "вътрешномакедонски конфликт, който избухна след 4 месеца тупане на топката след извънредните парламентарни избори в Македония".

Според него една от реалните алтернативи към този момент е лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски да отиде в опозиция.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4108 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Румен

2017.05.01 | 17:08

1
Много разбирачи по македонския въпрос изпълзяха тази сутрин. Понеже античките не си знаят проблемите цял свят взе акъл да им дава. Не е лесно да правиш държава от нищото.Крадена история,краден език, крадено име...

Добави коментар

Водещи новини