Гърция има воля да излезе от кризата

  • 14 декември 2011 15:32

  • 700
  • 0
Гърция има воля да излезе от кризата
©

В понеделник гръцкото правителство започна разговори с международните кредитори на Гърция, Европейския съюз, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ), за изясняване на подробностите по новия спасителен план за страната.

Мисията в Атина е ръководена от германеца Хорст Райхенбах, който днес изрази мнението, че на гръцкото правителство не му липсва воля, а способност да извърши реформите, необходими за излизане от кризата.

„Гърция страда не от липса на анализи и препоръки, а от липса на прилагането им в действие”, смята Райхенбах. „Не мисля, че на политическо ниво не достига воля, просто няма способност” за действие, уточнява ръководителят на мисията в Атина, съобщава АФП.

Техническата помощ, осигурена от МВФ, Франция и „работната група” на ЕК, която трябва да помогне на Атина да осъвремени и държавния си апарат, има за цел да приложи на практика препоръките, за да се постигнат конкретни резултати, а не само да се дават напътствия.

В тази връзка сътрудничеството между политическото и административното ниво в Гърция може и трябва да бъде подобрено.

Рестриктивните мерки вече дадоха изключително силно отражение върху приходите и покупателната способност на гърците, но намирането на път към икономическия растеж и създаването на работни места е от основно значение, отбелязва ръководителят на мисията.

Последвайте канала на

Весела Найденова
700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини