Имигранти се биха в Белград и блокираха движението в града (видео)

  • 04 октомври 2016 13:01

  • 9264
  • 1
Имигранти се биха в Белград и блокираха движението в града (видео)
© gettyimages (архив)

Батални сцени се разиграха на централната автогара в Белград, предаде сръбското радио Б92.

Няколко десетки имигранти се вдигнаха на бунт, защото искат да стигнат до членката на Европейския съюз - Унгария. Чужденците блокираха перон на централната железопътна гара на града, която се намира на метри от автобусната станция и блокираха движението на влаковете за около половин час. Между имигрантите се стигна и до бой поводът за сблъсъците стана отказът на една група азиатци и африканци да се присъединят към протеста. При размяната на удари и ритници пострадаха няколко души. Намесата на полицията предотврати увеличаването на броя на ранените.

След успокояването на страстите десетки бежанци тръгнаха през мостове над Сава и Дунав към северната част на Белград. Крайната цел на похода на имигрантите е Унгария, пояснява сръбското издание Курир.

По-рано президентът на западната ни съседка Томислав НиколичТомислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15 февруари 1952 в каза, че водената от него държава няма стане крайна спирка на азиатците и африканците. "Ако трябва, ще изпратим армия по нашите граници", заяви той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
9264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.21 | 16:59

1
Само стрелба на месо ще оправи работата. Застреляйте 2-3 орки и останалите ще се кротнат.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини