Масово проверяват заможните изселници за връзки с Гюлен

  • 17 август 2016 07:29

  • 2360
  • 1
Масово проверяват заможните изселници за връзки с Гюлен
© Getty Images/Guliver

Турските власти приковаха вниманието си към заможните български изселници. Всички са подложени на сериозна проверка откъде са забогатели и дали това няма връзка с Фетхуллах Гюлен. От седмица в южната ни съседка има и арести на наши изселници, твърди 24rodopi.com.

По информация на изданието сред задържаните са изселник от Бурса, който има голяма фирма за строителство. Полицаите дори му сложили белезниците, докато предприемачът се излежава край басейна. Тъстът на предприемача “наскоро участвал в голям конкурс за определяне на изпълнител на мегапроект за 25 милиона долара“, след което бил забелзан от спецслужбите. Запознати допускат, че арестът и на двамата мъже може да е станал по донос на друг изселник от Ардино.

В Турция продължават ударните чистки, като властите се стремят да "изкоренят" привържениците на религиозния лидер Гюлен, който от години живее в САЩ. Анкара все още настоява той да бъде есктрадиран заради подозрения, че стои зад опита за преврат.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хаха

2016.08.18 | 22:22

1
Българска работа! Тея са толкоз турци колкото айшето от Столипиново! Като типични българи се топят един друг, пускат си доноси мале мале

Добави коментар

Водещи новини