Бивш консул в Одрин: В Турция стават страшни неща (видео)

  • 10 август 2016 08:01

  • 37683
  • 4
Бивш консул в Одрин: В Турция стават страшни неща (видео)
© Gettyimages (архив)

Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва е много по-ентусиазиран от вчерашната среща с Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Тези дни стана известно, че около 20 дни преди пуча, в провинция Хатай, е бил задържан американски гражданин от турски произход, който работи в НАСА. Преди два дни беше арестуван американски журналист, който влезе в Турция от Сирия. Всичко това говори за стратегическа дълбочина. Това е формулировка на Ахмет Давутоглу.

Това каза пред камерите на БТВ Георги Димов, бивш консул в Одрин. Отношенията на Анкара със Запада започват да се изострят. За това говорят и всички тези митинги, които Ердоган използва са свои цели. България трябва да си направи много сметката. На чисто държавно ниво трябва да водим балансиран диалог и отношения, като защитаваме националния интерес. Не трябва да премълчаваме какво става в Турция, а там стават страшни неща. Ердоганистите гонят гюленистите и тази гонитба може да се прехвърли на българска територия. На второ място е кюрдския проблем. Ако той не се реши, Ердоган може да пусне бежанците. България трябва да укрепва южната си граница. Опозиция в Турция има и това е кюрдската опозиция, която е представена легално в парламента, но не беше канена на митингите. Другата опозиция са въоръжените сили на ПКК. Според мен ще има нова опозиция, но никой не може да предрече как ще се създаде тя, прогнозира Димов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
37683 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Коста

2016.08.17 | 02:23

3
Трябва някой да обясни какво точно иска да каже този "дипломат".Изброява факти, известни на всички що годе информирани за Турция, но не прави никакви изводи и заключения. Повечето като този просто бяха тъповати доносници и ушета на ДС и се титулуваха "дипломати".

2016.08.17 | 02:23

4
Като ти се изтъпани някой фес на вратата рано някоя сутрин и ти каже че вече си в турско ще разбереш!

2016.08.17 | 02:22

1
А на теб като ти се изтъпани някоя "братушка" с мерак да изнасилва сестра, майка или каквото и да е там женско, по друг начин ще говориш. Случвало се и е при т.нар. "Освобождение", после през 1944 г. също. Не разбрахте с промитите си мозъци, че руските варвари са най-големите ни врагове.

2016.08.17 | 02:23

2
А теб като те пременят в оранжево костюмче някой ден, може и да прогледнеш, ако не ти клъцнат кухата тиква междувременно. Заради такова тикви, незнаещи що е то национален интерес, 6 века и 70 години сме под робство

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини