Мощна буря със светкавици парализира Скопие, има жертви (обновена)

  • 07 август 2016 12:10

  • 49278
  • 0
Мощна буря със светкавици парализира Скопие, има жертви (обновена)
© Getty Images/Guliver

През нощта срещу неделя мощна буря, връхлетя Скопие. По първоначална информация в стихията са загинали най-малко 15-има души,6 изчезнали, а 22 граждани ранени. Нанесени са сериозни щети на инфраструктурата в района. Това съобщиха от македонското Министерство на вътрешните работи.

От здравните служби са се включили 12 екипи с линейки, които са помогнали на пострадалите хора от бурята.Според информацията на лекарите е оказана помощ на стотина ранени пациенти, които са били с фрактури и порезни рани.

Силните дъждове, придружени със светкавици, предизвикаха множество наводнения, прекъсване на електрозахранването и интернет връзките. През нощта върху града са паднали над 700 светкавици.

Силният вятър на много места изпочупи клони на дървета. Най-пострадали при поройните дъждове са населените места в североизточната част на македонската столица. Няколкостотин метра от пътя Шипковица - Бродец край Тетово са затрупани от кална маса и камъни. В района има огромни свлачища, а на места и дупки с дълбочина около 10 метра. Селата Бродец, Вешала и Бозовце са напълно откъснати от света.

Валежите на квадратен метър бяха изчислени на 33 литра. Вятърът достигна скорост от 80 км/ч. Температурите се понижиха до 25-30 градуса.

Георге Иванов, президент на Македония, нареди армията да се включи в отстраняване на щетите и оказване на помощ на пострадалите.
Властите в столицата призоваха гражданите да не използват автомобилите си до възстановяване на инфраструктурата.

Последвайте канала на

Калина Христова
49278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини