Турция сменя посланици след неуспешния опит за преврат

  • 25 юли 2016 14:38

  • 6684
  • 1
Турция сменя посланици след неуспешния опит за преврат
© Getty Images/Guliver

Турция ще смени някои от посланиците си след неуспешния опит за преврат, съобщи външният министър Мевлют Чавушоглу в интервю за частния телевизионен канал „Хабертюрк”, цитиран от Ройтерс.

Към момента турските власти са освободили, задържали или разследват повече от 60 000 войници, полицаи, съдии, учители и служители на администрацията след опита за преврат от 15 юли, припомня БТА.

В същото време отношенията между Анкара и Вашингтон може да бъдат засегнати, ако САЩ не екстрадират ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен,. Властите го обвиняват, че е планирал опита за преврат, съобщи още министърът. Той допълни, че ще се срещне с американски представители по въпроса по време на предстояща визита.

Гюлен живее в Америка от 1999 г. и отрича обвиненията на Турция. Вашингтон вече обяви, че Анкара първо трябва предостави ясни доказателства за участието на Гюлен в опита за преврат. Адвокати пък отбелязаха, че всяка процедура по екстрадиция може да отнеме години.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мръсен помак

2016.07.26 | 14:19

1
Тъпи мюсюлмански,рязани,миризливи прасета,колкото по-бързо изчезнете от лицето на земята толкова по-добре за света.Мръсни варвари опорочавате с присъствието си всичко свято на тази земя,по-низши дори от животните.

Добави коментар

Водещи новини