Турция затяга мерките за сигурност

  • 14 юли 2016 15:47

  • 2907
  • 0
Турция затяга мерките за сигурност
© Getty Images/Guliver

Турските власти предприемат допълнителни мерки във връзка с охраната и сигурността на автогарите в страната. Решението е било взето след консултации между министерството на транспорта и полицията във връзка с тройния самоубийствен атентат на летище "Ататюрк", където загинаха 45 души, а над 200 бяха ранени.

Служителите на автобусните компании вече ще имат специални регистрационни номера. Билетите ще бъдат с код. Пътниците и изпращачите или посрещачите ще се допускат само след представяне на документ за самоличност. Предвижда се в автобусите, особено в рисковите области, да пътуват и цивилни полицаи, както в самолетите.

Подобни мерки ще бъдат предприети и на железопътните гари. Пак от съображения за сигурност на летището "Сабиха Гьокчен" на азиатския бряг на Истанбул изпращачи и посрещачи не се допускат вътре, а въоръжени с автомати полицаи дежурят в салоните.

Междувременно, поради съображения за сигурност, Франция е затворила посолството си в Анкара и генералното консулство в Истанбул, съобщиха медиите. В рамките на предприетите мерки се отменят и инициативите за отбелязване Деня на падането на Бастилията, Националния празник на Франция. В предишни години денят се отбелязваше с приеми и различни културни мероприятия, с гостуване на известни френски личности, актьори и певци. Френският генерален консул в Истанбул посочи, че мярката е предприета от "съображения за сигурност", а също, че е налице "съвпадаща информация" за сериозни заплахи по време на тържествата за 14-и юли в Турция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини