СРС - скандал се разрази в Турция

  • 01 декември 2011 13:19

  • 1118
  • 0
СРС - скандал се разрази в Турция
©

Записи на лични разговори между турския премиер Реджеп Тайип Ердоган и съпругата му Емине са открити при обиск на редакция на списание, каза министърът за ЕС на югоизточната ни съседка Егемен Багъш, пише в. Заман.

Според министъра това бил поводът сътрудниците на няколко медии да бъдат арестувани. Той подчерта, че задържането на журналистите на няколко опозиционни на управляващата югоизточната ни съседка Партия на справедливостта и развитието заради криминални деяния, а не заради професионалната им дейност. В Истанбул днес започва процес срещу двама известни турски разследващи журналисти, обвинени за участие в заговор за сваляне на проислямското турско правителство. Делото беше съпроводено с протести на журналисти и защитници на свободата на словото.

Друг процес започна на 22 ноември срещу 14 турски журналисти. Те са обвинени, че са подпомагали ултранационалистическата организация "Ергенекон", заподозряна, че се е опитвала да подготви почва за военен преврат в страната чрез атентати и кампании за дезинформация.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1118 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини