Министър: Македония изпусна шанса за мирно решение на кризата

  • 22 април 2016 09:41

  • 1792
  • 2
Министър: Македония изпусна шанса за мирно решение на кризата
©

Република Македония изпусна шанса за мирно решение на политическата криза, каза в специално интервю за Радио „Фокус“ генералният секретар на Социалдемократичния съюз и министър на вътрешните работи във временното правителство на Македония Оливер Спасовски.

Той добави, че при правителството е видима липсата на сериозност и ясно изразена воля за реформи с цел Македония да продължи по европейския път. Спасовски припомни, че при гласуваното от Държавната избирателна комисия решение, според което условията в Македония позволяват да се проведат избори, двамата представители в нея на Социалдемократическия съюз не са се съгласили, както и че в него не е участвал дори нейният председател.

За министъра това е доказателство, че решението не е взето въз основа на параметри, а изключително по политически причини.

Спасовски даде като пример, че от исканията за административна проверка в Министерство на вътрешните работи адресни регистрации, издадени лични карти и тяхната законност – от 71 793 проверени лица за 18 хиляди от тях няма намерен нито един документ.

„Трябва сериозно и надеждно да се води процесът, да се изчисти избирателният списък – списък, в който ще вярват гражданите. А между впрочем държавата и правителството бяха тези институции, които трябваше да отстранят този проблем. И самият факт, че Държавната избирателна комисия приключва избирателния списък с над 5200 избиратели повече от предходните избори, показва, че избирателният списък не е чист. Ако вие чистите избирателният списък, не може да имате повече избиратели, отколкото сте имали досега.“ – коментира министърът на вътрешните работи във временното правителство на Македония Оливер Спасовски.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1792 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Сакат Македония да бастисват

2016.04.22 | 16:30

2
по повод санкции на наркомани от Брюксел ето какво подават от Вардара над Куманово:разбира с е веднага се задвижват манипулаторите на западно европейските наркомани и ето първи декларации че и живи разоряващи санкции заради онези западни манипулатори без малко да подпалят нова ядрена война..ето""" Абе насъскват срещу некаква РУСЪЬ ..Ама на запад и Викали Русия ..ТАзи Русъь според военно терористичната база за САтърн немала май ядрени оръжия.. ПРоверяваме ние некаквъ Володя когото набедили като Мубарак ами то не ядрени оръжия ами цел арсенал от нови по нови в писалки ги слагали изпутиха ни "подава заловения от наши Македонски комити манипулатор.

2016.04.22 | 10:03

1
Майдан в Македония ! И познайте КОЙ ще раздава гевреци и понички ?

Добави коментар

Водещи новини