Никой не е поел отговорност за атентата в Анкара, 34 са жертвите (видео)

  • 14 март 2016 07:08

  • 4500
  • 5
Никой не е поел отговорност за атентата в Анкара, 34 са жертвите (видео)
© Getty Images/Guliver

Турските власти издирват извършителите на вчерашния атентат в Анкара, в който загинаха 34 души, а други 125 бяха ранени. Както и при досегашни атаки, властите не разкриват много данни за хода на разследването. От полицията в турската столица обаче обявиха, че един от атентаторите е жена. Все още никоя групировка не е поела отговорност за атаката, съобщава БНТ.

Взривът е третият, който разтърсва Анкара за по-малко от шест месеца. Бомбеният атентат беше извършен в близост до спирка на градски транспорт и до парк Гювен. Наблизо се намира и един от офисите на турския премиер Давутоглу. Полицията веднага евакуира района, а ранените бяха откарани в болници. Напълно е изгорял един от автобусите на градския транспорт и още няколко автомобила.

Все още никоя организация не е поела отговорност за нападението. Турските сили за сигурност работят по версията, че зад атаката стои кюрдската групировка ПКК или свързана с нея група. Министър-председателят на страната свика извънредно заседание на съвета за сигурност във връзка с терористичния акт.

Турция се превърна в обект на терористични атаки заради нестабилност в региона през последните години. Това заяви турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва след мощната експлозия. По думите на президента обаче, страната няма да се откаже от правото си на самозащита и все още е твърдо решена да се бори срещу тероризма. Ердоган изрази съболезнованията си към семействата на загиналите и пожела на ранените бързо възстановяване.

Световни лидери и организации осъдиха кървавия атентат в турската столица и изразиха съболезнованията си към близките на загиналите и турския народ. Френският президент изрази солидарността на страната си с турския народ и се обяви за засилване на борбата срещу тероризма в световен мащаб. Руският му колега Владимир Путин решително осъди атентата в Анкара и изрази съболезнования на турския народ за големия брой жертви.

Съд в Анкара наложи забрана над достъпа до Фейсбук, Туитър, ЮТуб и други сайтове за цялата територия на страната, след като в социалните мрежи бяха споделени кадри от атаката. Това не е първият случай, в който властите в страната блокират достъпа до сайтовете за споделяне - миналата година Анкара блокира на няколко пъти Туитър и ЮТуб заради споделени снимки на крайнолеви бойци и местопрестъпления.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4500 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.03.16 | 22:49

5
Да та еб.. в гявурския миризлив гъз.

2016.03.16 | 22:49

4
Turzite sa dosta tapa nazia....taka 4e ....BUM BUM

2016.03.15 | 12:38

3
Мдаа,това ли повелява великият Алах??? Да ви е..БА в рязаната измет.

2016.03.15 | 12:38

2
Ердоган взе да прекалява , трепе собствения си народ, за да оправдае изпрепването на кюрдите в Сирия .

2016.03.15 | 12:38

1
Кой да признае като това пъклено дело е извършено по нареждане на самия Ердоган ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини