Турция няма да праща свои войски в Сирия

  • 15 февруари 2016 09:52

  • 1854
  • 5
Турция няма да праща свои войски в Сирия
© Getty Images/Guliver

Турция не планира да праща свои войски в Сирия, заяви министърът на отбраната Исмет Йълмаз, цитиран от Анадолската агенция и Ройтерс. Йълмаз отрече и твърдението на правителството в Дамаск, че турски войници са навлезли на сирийска територия, предаде БНР.

По-рано стана ясно, че турската армия е подложила на обстрел четири района в Северна Сирия. Турция е реагирала на трансгранична заплаха, заяви министърът на отбраната на Турция Исмет Йълмаз. По думите му, кюрдски бойци са изстреляли снаряд срещу територията на Турция. В рамките на мерките за реагиране, батарея гаубици е открила огън срещу бойни единици, открити в сирийските региони Мараназ, Сиджарназ, Тал Рафат и летище Менах, каза Йълмаз.

Според Анадолската агенция най-малко 29 кюрди са загинали на сирийска територия при обстрелите от страна на Турция.

Анкара е подложена на натиск от западни държави да спре обстрела на кюрдски позиции, но вчера премиерът Ахмет Давутоглу заяви в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел, че Турция ще продължи да обстрелва бойците на кюрдската партия Демократичен съюз в Сирия.

Вчера сирийското правителство изпрати писмо до Съвета за сигурност на ООН, в което информира за артилерийския обстрел, извършван от турските сили. Дамаск поиска от ООН да спре Турция. В писмото до Съвета за сигурност се посочва, че с действията си Анкара осигурява "пряка подкрепа" за терористите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1854 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.02.26 | 11:40

5
хахаха не планирала .... не смее, че ракетите на братушките само това чакат. Ще хварчат чалми и шалвари скоро

2016.02.25 | 14:27

2
Показвате симптоми на неприемане успеха на турската нация. Имаме славна история. Вие знаете историята. Много сте неуважителни. Това, че вие не ни обичате не означава, че сте прави. Дали това, че вие пък разбирате от дипломация? Много съмнително. Вие много сте враждебни хора. И да не ни искате, ние сме тука. Съседи сме. Ние ще продължаваме да съществуваме, докато трае вечността. Докато съществува човешкия прогрес. Тъй като ние също сме човешки същества като вас. Нямате никаква разлика, нямате и превилегия някаква. Ние използваме Божието творение. Нека поговорим за кюрдите. Ние ги обичаме въпреки всичко, и ние разчитаме на тях. Уважаваме ги за разлика от вас. Те са хора, в края на краищата. Въпреки това обаче, трябва да се каже, че те никога не са успяли да покажат развитието на една нация, да бъдат общност или единство. Натиска, опожаряването, убийствата, те само това знаят. Знаят само да унищожават. Те са за тероризъм в нашата родина. Никой не би позволил това. Това не е нормално. Въпреки това, ние можем да ви ги дадеме, ако ги обичате толкова много. Какво мислите?

2016.02.26 | 11:40

4
OLIGOFREN

2016.02.25 | 14:28

3
Наглите чалмари само това могат - да стрелят в гръб по кюрди, по самолети които не могат да им отговорят.Ердоана само се пъне срещу кюрдите ама не му стиска на трътката да влезе в Сирия,щото ще ядът такъв бой че и братята му от ИД няма да могат му помогна. Тия как не разбраха, че с турчаля дипломация не може да има, те разбират само от бой по чалмата.

2016.02.25 | 14:27

1
И какво сега? Като си имат ракети трябва да ни е страх ли? Горе има господ. Братушките какво търсят там на чужда земя? Не са добре. Знаете ли, че те там колят и убиват само.

Добави коментар

Водещи новини