Сърбия ще затвори границите си за мигранти

  • 14 февруари 2016 21:06

  • 2314
  • 1
Сърбия ще затвори границите си за мигранти
© Getty Images/Guliver

Ако Австрия затвори границите си за бежанци и мигранти Сърбия ще бъде принудена да направи същото. Това заяви сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич.

"Миналата година през територията на Сърбия минаха 600 000 мигранти. Притеснени сме от липсата на единна позиция на ЕС, както и от неяснотата какво да се прави в бъдеще. Мерките, които се вземат от отделни държави, ни поставят в трудна ситуация", каза още Дачич пред "Дойче веле", съобщава БТА.

Поведението на Сърбия ще зависи преди всичко от мерките, които ще вземат страните от т.нар. Балкански път, поясни Дачич и припомни предупреждението на австрийския външен министър Себастиян Курц, че властите във Виена ще приемат до 37 500 мигранти. "С една дума трябва да видим какво възнамерява да направи Австрия - дали ще затвори границите си. След това дали същото ще направят Словения и Хърватия. В такъв случай Сърбия ще бъде принудена просто да затвори границата си, защото ние нямаме възможност да приемем толкова много хора", подчерта Ивица Дачич.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.01 | 12:58

1
puskaite tok po ogradite- tova e edinstvanoto re6enie na problema

Добави коментар

Водещи новини