Сърбия: До 10 дни започва бежанска криза на Балканите

  • 13 февруари 2016 16:41

  • 7193
  • 2
Сърбия: До 10 дни започва бежанска криза на Балканите
© Getty Images/Guliver

Сърбия има готовност да се справи с последствията от затварянето на австрийската граница за бежанци, заяви сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич, който участва в Международната конференция за сигурност в Мюнхен.

„Няма да позволим този проблем да се решава чрез оставането на бежанците на Западните Балкани“, коментира още той, цитиран от БТА. Според него, до 10 дни започва мигрантска криза на Балканите. Именно на 24-ти февруари по инициатива на властите във Виена предстои да се проведе среща между министрите на външните и вътрешните работи на страните, които сформират т.нар Балкански маршрут за мигрантите.

Според Дачич именно тогава ще започнат и първите проблеми за Австрия, която обяви, че ограничава мигрантския поток към страната. "Ние с готовност очакваме тези събития. Ще имаме хуманно отношение спрямо бежанците и мигрантите, но със сигурност ще защитим националните и държавните си интереси. Няма да позволим някой да решава този проблем както той си въобразява и планира - те да останат на Западните Балкани. Това няма да бъде възможно" е категоричен Ивица Дачич.

Преди дни Австрия обяви, че ако Турция не си вземе мигрантите, страната затваря границите си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7193 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.21 | 22:40

1
Защо Бойко не може да каже една такава подобна мъжка приказка? Не, той ще ви разкаже за поредната отсечка от магистрала. Ми толко си може човека.

2016.02.21 | 22:40

2
ЗАЩОТО СЕ Е ПРОДАЛ

Добави коментар

Водещи новини