Македонската опозиция заплашва с бойкот на вота

  • 18 януари 2016 20:43

  • 1201
  • 0
Македонската опозиция заплашва с бойкот на вота
© Getty Images

Македонската опозиция все още не е съгласна с датата 24 април за провеждането на предсрочните парламентарни избори, пише news.bg, цитирайки предаде "Ройтерс".

Както съобщихме по-рано, премиер Никола Груевски обяви, че подава оставка. Тя трябваше да бъде гласувана днес в парламента. Това бе очаквана стъпка, тъй като по-рано партиите постигнаха споразумение за предсрочни изброи под егидата на ЕС. До решението се стигна след трудни преговори, в опит за преодоляване на политическата криза в страната. Напрежението между партиите обаче все иоще остава.

Самият Груевски заяви днес след среща на ръководството на коалицията, че страната се движи към края на политичската криза и това ще започне с вота на 24 април.

Лидерът на социалдемократите Зоран Заев обаче заяви, че изборите или трябва да бъдат отложени, или ще бъдат бойкотирани. Според него, ако се проведат през април, няма гаранции, че ще бъдат честни при сегашното влияние на управляващите върху изборния закон и медиите. "Няма да участваме в такива избори", заяви той.

По-рано той се закани и че сред настоящите управляващи ще има и съдени.

Последвайте канала на

Novini.bg
1201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини