Нашенец, очевидец на атентата в Истанбул: Земята се разтресе, хората падаха като покосени

  • 13 януари 2016 06:18

  • 4782
  • 5
Нашенец, очевидец на атентата в Истанбул: Земята се разтресе, хората падаха като покосени
© Gettyimages

"Земята се разтресе. През прозореца видях как хора на площада падаха като покосени“.

Шокиращият разказ е на българския изселник в Истанбул Мустафа Ватан, който бе свидетел на зверския самоубийствен атентат на площад “Султанахмед” в града на Босфора, пише Монитор. 28-годишен мъж се взриви вчера насред туристическа група като уби 10 души, повечето от които са германски туристи и рани поне 15. Българинът точно отварял магазина си за сувенири, когато става експлозията. „По това време имаше много хора на площада, тук винаги е пренаселено. След адския взрив видях поне десетина ранени. Не бях чувал експлозия с такава сила“, разказа още 34-годишният Ватан.

Българското външно министерство съобщи, че няма информация за пострадали нашенци в Истанбул. Ранените са откарани в болница. Някои от тях са в критично състояние. Междувременно туроператори прогнозираха, че ще има отлив от нашенци, желаещи да изкарат почивките си в града. Според тях българите ще се пренасочат към Италия и други дестинации.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4782 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
????

2016.03.03 | 18:56

4
Не ми е жал .Те колко от нас изклаха .Може ли някой да преброи жертвите от "Турското присъствие"?
Сев21

2016.03.03 | 18:58

5
Не четеш ли, че жертвите са немци основно, как може толкова да со ви промити мозъците. 40 години да обикаляте пистнията, отново няма да можете пречистите съзнанието си. Великия Петър Дънов е казал нещо много хубави, който живее с миналото е голям глупак, който живее с бъдещето също, умният човек живее сега! Кому е нужна тази омраза Неразбрах......
Пълна забрана за медийна реклама

2016.03.03 | 18:56

3
Докато трае следствието никаква реклама на подобни актове.. целта на терористите е трайно увреждане на милиарди хора с нови вече пробвани нано и микро чипове след подобни Показни Широко рекламирани престъпения
siso

2016.03.03 | 18:45

2
Сев21,правилно го е казал! Не ви ли омръзна да живеете с мъст,100 години ли ще живеете бе хора.Умират невинни!!!!!Света се разтури,а ние седим и се плюем!Света стана нефт и петрол и пари и алчност на ушравляващите,умират обикновени хорица с чисти душиии.Събуди се народеее!
Илияна Стоянова

2016.01.18 | 06:32

1
Случаят безспорно е потресаващ! Не вярвам обаче туроператор да е казал, че хората ходят на почивка в Истанбул. Цитирам: \" Междувременно туроператори прогнозираха, че ще има отлив от нашенци, желаещи да изкарат почивките си в града.\" Да не би да е ставало въпрос за екскурзия? Тя разликата не е много голяма, примерно колкото от зъболекар до гинеколог, но щом така и така туроператорите се оказват най-компетентни по въпроса, поне фактите да са ясни.

Добави коментар

Водещи новини