Гърците ядосани на свой певец, получил хонорара си в България, за да избегне високи данъци

  • 11 януари 2016 06:28

  • 2836
  • 0
Гърците ядосани на свой певец, получил хонорара си в България, за да избегне високи данъци
©

Грандиозен скандал се развихри в Гърция заради хонорар, изплатен на топизпълнителя Василис Папаконстантину в България. През септември 2015 г. той прави концерт в Ксанти, организиран от общината там. Хонорарът от 16 500 евро обаче му е изплатен в българска фирма и са му удържани 17 евро за паричен превод. Папаконстантину дължи и 10% данък върху хонорара според нашето законодателство.

Ако певецът беше получил парите през гръцка фирма, данъкът, който трябва да плати, е 20%, или 3300 евро, които отиват в хазната на гръцката НАП. В допълнение в края на годината има още един данък върху хонорара.

Скандалът не произтича от сумата, а от начина, по който е изплатен, тъй като според гърците “данъчната система в България е особено благоприятна”. Представител на продуцентската компания заяви, че процедурата е законна. В социалните мрежи са публикувани сравнителни таблици за данъчното облагане и разходи в България и Гърция. Българското правителство заслужава аплодисменти и знае как да задържа бизнеса за разлика от гръцкото, което го прокужда, гласят коментари.

Последвайте канала на

2836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини