Предполагаем ислямист уби двама босненски войници в Сараево и се самоуби

  • 19 ноември 2015 07:26

  • 1838
  • 1
Предполагаем ислямист уби двама босненски войници в Сараево и се самоуби
©

Двама босненски военни са загинали вчера при нападение с автоматично оръжие, близо до казарма в Сараево, съобщи БТА, цитирайки АФП.

Въоръжен мъж е открил огън с автоматично оръжие срещу пункт за залагания, близо до казарма в столичния квартал Райловач. На място са загинали двама военнослужещи. Докато бягал от местопрестъплението, нападателят стрелял и срещу автобус от градския транспорт, ранявайки трети войник, съобщи Ройтерс. Шофьорът на автобуса и двама цивилни пътници са получили наранявания от счупени стъкла.
Полицията установила самоличността на нападателя и тръгнала по следите му. Десетки полицаи от специалните части обкръжили дома на 34-годишния мъж. Отвътре се чула експлозия и когато силите за сигурност нахлули, го намерили мъртъв. Според в. "Дневни аваз" нападателят се е самоубил с ръчна граната, предаде ДПА.

Ройтерс цитира негови съседи, според които неотдавна той е станал ревностен последовател на салафизма. По информация на местната телевизия Ен1, мъжът членувал от една година в местно ислямистко движение. Очевидец, пожелал анонимност, съобщи за АП, че нападателят влязъл в букмейкърския пункт, накарал двамата войници да се отделят от останалите клиенти и ги застрелял. Той носел на главата си лента с надпис на арабски.

Босненските власти отказаха да коментират дали става дума за терористичен акт на ислямист, преди да е приключило разследването. Премиерът Денис Звиздич свика спешно заседание на правителството си, след което заяви, че това е "нападение срещу държавата".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1838 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.25 | 20:44

1
Все по близо.Представям си ако някаде из европа някое мюсли викне-аиде на джихат колко бежанци ще доидат направо армия обучена.

Добави коментар

Водещи новини