Арестуваха бивш кмет заради пожара в нощния клуб в Букурещ

  • 07 ноември 2015 21:03

  • 1846
  • 2
Арестуваха бивш кмет заради пожара в нощния клуб в Букурещ
©

По искане на прокуратурата е бил задържан вече бившия районен кмет във връзка с пожара, който преди седмица избухна в нощен клуб в румънската столица Букурещ, предадоха световните информационни агенции. Той подаде оставка веднага след инцидента, пише news.bg.

Според прокурори, има данни, че той е дал неправомерно разрешително на клуба, след като от пожарната не са одобрили мерките за безопасност, взети от собствениците.

По-рано бяха задържани и собствениците на заведението.

Припомняме, че по последни данни жертвите на трагичния инцидент са 35, а ранените - над 200 души. Много от пострадалите все още са в болница.

Мнозина пострадаха при панически опит да се измъкнат от клуба през единствения изход, защото резервните и аварийните били блокирани.

Случилото се бе една от причините за многохилядните демонстрации в столицата и други градове, след които премиерът Виктор Понта подаде оставка.

Късно снощи няколко хиляди демонстранти се събраха в Букурещ на четвърти по ред протест с развети национални знамена и призиви за по-добро управление и прекратяване на корупцията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
anonimen

2015.11.12 | 04:13

2
Rumynskite upravnici sa OK.podadoha ostavka vednaga ne kato na6iq ov4arski gyon surat

2015.11.08 | 10:41

1
TURKISTANNEENABALKANITE A E V BLIZUK IZTOK

Добави коментар

Водещи новини