Гърция още от днес може да има нов премиер

  • 06 ноември 2011 16:31

  • 894
  • 0
Гърция още от днес може да има нов премиер
©

Гърция още от днес може да има нов премиер. Това е заявил официалният представител на гръцкото правителство Илиас Мосиалос в ефира на националната телевизия, съобщават световните агенции.

„До края на днешния ден може да бъде постигнато споразумение за коалиционно правителство и за това как ще се казва следващият премиер", е посочил Мосиалос.

На днешното извънредно заседание на кабинета се очаква Георгиос Папндреу да подаде своята оставка и да предложи други мерки за формирането на коалиционно правителство, което трябва да предотврати дефолта на страната.
Опозицията заяви, че е готова на преговори в случай на оттегляне на Папандреу.

На срещата днес между правителството и представители на опозицията ще бъде обсъждана и утрешната среща на финансовите министри от Еврозоната, на която Гърция ще бъде представлявана от финансовия министър Евангелос Венизелос.

Има вероятност той да запази същия пост и в новото правителство. Евентуалните кандидати за премиерския пост са Петрос Моливиатис и Лукас Папаинос.

Новото правителство ще управлява 4 месеца, тъй като следващата пролет ще бъдат проведени предсрочни парламентарни избори.
 

Последвайте канала на

Весела Найденова
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини