Турция задържа стотици нелегални имигранти

  • 22 август 2015 18:18

  • 2682
  • 2
Турция задържа стотици нелегални имигранти
©

Турската полиция задържа 435 имигранти, основно сирийци, които са се опитали да стигнат от град Айваджик до гръцкия остров Митилена, предаде Дарик.

Задържани са трима турци по подозрение, че са организирали трафик на хора. Според турските закони те може да получат присъди от 8 години затвор. От задържаните имигранти - мъже, жени и деца - 345 са от Сирия, 64 от Афганистан, 19 от Бирма и 7 от Пакистан.

Полицията е конфискувала два моторни кораба и голям брой спасителни жилетки.

За един месец Турция е оказала помощ на повече от 18 000 мигранти в Егейско море. За седем месеца близо 124 000 бежанци са се прехвърлили в Гърция, със 750% повече в сравнение с 2014 г.

Четири години след началото на гражданската война в Сирия повечето сирийски бежанци - от които 1,8 милиона живеят в Турция - са загубили надежда един ден да се завърнат у дома и надеждата им е да стигнат Европа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2682 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
В е л и к и я

2015.08.27 | 00:23

2
Е сега вместо да дават на наште си европейски цигани милиарди , с тия милиарди щехме да ги върнеме тия получовеци от там къде са дошли , ако трябва и да им се дават по някое евро дневно докато умрат , но преди това да се клъцнат мъжете так къде трябва за да не могат да се възпроизвждат , тия гниди само търсят добри условия някъде и да почнат да се възпроизвеждат , те в Африка са се възпроизвеждали при лоши условия па камо ли ако стъпят в Европа на много по добре условия , тук няма да спрат тия твари .. те са като животни ... Европа загива братя , спрете това ! Дори и с крайни мерки ! Европа когато са я нападали във вековете обикновените хора са хващали оръжието да е спасяват а не са тръгнали да бягат , ние приютяваме сега тия които някога техните предци са искали да ни превземат и потурчат и да изравнят със земята еропейската култура !
SVETA ANA

2015.08.23 | 21:50

1
tochno kazano

Добави коментар

Водещи новини