В Босилеград започва 22-рият Международен детски великденски фестивал

  • 09 април 2015 10:27

  • 1242
  • 1
В Босилеград започва 22-рият Международен детски великденски фестивал
©

От днес до 13 април в Босилеград /Западните покрайнини/ ще се състои 22-рият Международен детски великденски фестивал, съобщи организаторът му Александър Димитров, председател на местното сдружение "ГЛАС", цитиран от БТА.

За фестивала по традиция в Босилеград ще пристигнат участници от Сърбия, Молдова, Румъния, Уркайна, Македония. Очаква се във феста тази година да се включат около 700 деца, каза Димитров. Фестивалът ще започне днес с дискусия, посветена на значението на Великденския фестивал, приноса му за развитието на традицията и туризма в региона. Програмата на фестивала включва още откриване на изложби, концерти и традиционна екскурзия за участниците във феста до Рилския манастир.

На 12 април на обяд ще се състои дефиле на участниците на фестивала из централните улици на Босилеград, след което той ще бъде официално открит. Гости на официалното откриване се очаква да бъдат председателят на Агенцията за българите в чужбина Борис Вангелов и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Последвайте канала на

1242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
За Бога братя не работете на Елените

2015.04.30 | 12:26

1
За нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини