Отвлякоха турски прокурор със стрелба (снимка+видео)

  • 31 март 2015 14:24

  • 3722
  • 1
Отвлякоха турски прокурор със стрелба (снимка+видео)
© gettyimages

Прокурорът Мехмед Селим Кираз бе отвлечен днес в Истанбул, пише турският в. Хюриет.

Похищението е станало в съдебна сграда в града и обвинителят се намира в зданието. Юристът е разследвал делото за убийството на най-младата жертва при потушаването на протестите в истанбулския парк "Гези" Беркин Елваз през лятото на 2013 г. Фотография, разпространена в социални мрежи, показва знаме на забранената от Анкара лява групировка "Революционна партия за освобождение на народа - фронт" държи пистолет, насочен към главата на Кираз.

Левите екстремисти, които по данни на местни медии, са двама поставиха условия - властите да осъдят на доживотен затвор виновниците за смъртта на Елван и полицаите да престанат пред народен съд. Срокът изтича днес следобед. По-късно Си Ен Ен Тюрк съобщи, че тежковъоръжени полицаи са влезли в сградата. По данни на в. Хюриет между радикалите и властите са започнали преговори. Посредникът е избран от похитителите. 

15-годишният Елван пострада по време на демонстрациите срещу политиката на тогавашния турски премиер, а сега президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва. Той почина през март 2014 г. след като бе в кома девет месеца.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.01 | 21:59

1
Ам наща Цацарка кога ще го погалят така с пистолет в челото ?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини