Сръбският президент: Виждал съм Цветан Василев 2-3 пъти

  • 12 март 2015 19:32

  • 2220
  • 4
Сръбският президент: Виждал съм Цветан Василев 2-3 пъти
© Пресцентър Президентство

Президентите на България и Сърбия Росен Плевнелиев и Томислав НиколичТомислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15 февруари 1952 в изразиха задоволството си от хода на двустранните отношения на днешната си среща в Белград.

Сръбският президент Николич подчерта значението на Коридор №10, а българският държавен глава Плевнелиев изрази категорична подкрепа на страната ни за присъединяването на Сърбия и другите страни от Западните Балкани към Европейския съюз и добави: "България подкрепя приятелска Сърбия по пътя на европейската интеграция".

На въпрос дали случаят с Цветан Василев, който се укрива от българското правосъдие, няма да повлияе негативно върху българо-сръбските отношения, президентът Николич отговори, че инвестицията, направена от Василев в стъкларската фабрика в Парачин, е много добра, но същевременно подчерта, че който е извършил престъпления трябва да отговоря там където ги е направил, предаде БНР.

"По сръбското законодателство той не е направил престъпление. Вероятно в България е направил престъпление и там ще отговаря. Бог ми е свидетел, не съм ви карал да ме питате това, знаете че в някои вестници в Сърбия се появиха статии за "Томиния българин", който едва ли не е причинил престъпление и е ограбил България. Наистина съм виждал този човек само два или три пъти в живота си. Но продължавам да мисля, че инвестицията от негова страна беше много добра, отлична дори. И че такива инвестиции трябва да бъдат насърчавани. А това какво поведение има той в своята държава, това е работа на самата нея. Сърбия се грижи някой да не направи престъпление на нейна територия", заяви Николич.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2220 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ASPARUH

2015.03.17 | 17:03

4
GOSPODİN PLEVNELİEV,VİE STE İNTELEGENTEN 4OVEK İ ZNAETE S KOGO KAK DA SE DARJİTE. PRİVETSTVAM Vİ OT SARTSE...
Melito

2015.03.14 | 13:35

3
Цветан Василев трябва да бъде екстрадиран в България и да отговаря за действията си.

2015.03.13 | 16:35

2
Президентът на Сърбия открито се подигра на смешника казвайки му че в инвестицията на Цв. Василев няма нищо нередно !

2015.03.13 | 08:57

1
Хайде Плевналиев, тъкмо си там.Докарай го да го обесим.Иначе ще се разприказва и някои ще пострадат!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини