Ирина Бокова е на официално посещение в Турция

  • 06 януари 2015 07:28

  • 1448
  • 1
Ирина Бокова е на официално посещение в Турция
© Getty Images/Guliver

Генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова е на официално посещение в Турция по покана на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, съобщи БТА.

Посещението в Турция съвпада със 70-ата годишнина на ЮНЕСКО, която се отбелязва тази година, пише в съобщението на пресслужбата на турското външно министерство.

Вчера Ирина Бокова разговаря с Чавушоглу. Разговорът бе закрит за журналисти. В него е било наблегнато на отговорностите на Турция, която е сред основателите на ЮНЕСКО и полага големи грижи за съхраняване и поддържане на обектите на културно-историческото наследство. Ирина Бокова е направила изказване и пред седмата среща на посланиците, която се проведе в Анкара.

Предвижда се генералният секретар на ЮНЕСКО днес да бъде приета от турския президент Реджеп Тайип Ердоган и от премиера Ахмед Давутоглу. В програмата на посещението на Ирина Бокова са включени разговори с турския министър на образованието Наби Авджъ и с представители на неформални организации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.12 | 14:29

1
На какво се радва жената от снимката? a:Ще се омъжва в турция? b:Туркиня с българско име и се радва да посети турция? c:На глада и мизерията на България!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини