Продължават вторичните трусове след земетресението в Егейско море

  • 25 май 2014 08:44

  • 3686
  • 0
Продължават вторичните трусове след земетресението в Егейско море
©

Продължават вторичните трусове след силното земетресение в Егейско море, разтърсило Гърция, Турция и България вчера. Около 20 вторични труса са регистрирани в региона след полунощ, като най-силният от тях е с магнитуд 4.5 по Рихтер, сочат данни на Европейския сеизмологичен център.

Трусът е регистриран в 03.07 часа тази нощ на 33 км от курортното селище Сарти на полуостров Ситония, на 230 км северно от Атина и на 139 км югоизточно от Солун, предаде БТВ.

В Турция са хоспитализирани около 270 души, повечето от които с леки наранявания. Един човек е в критично състояние, след като е скочил от балкона на апартамента си в западния турски град Чанаккале.

Гръцката полиция съобщава, че са причинени леки щети на магазините и къщите на островите Лемнос и Самотраки. Британска туристка е ранена, след като покривът на летището на остров Лемнос частично се е срутил в резултат на труса.

Трусът бе усетен и на територията на България, където две жени в югозападните градове Смолян и Петрич са колабирали заради стрес.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3686 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини