Нови кървави сблъсъци в Истанбул

  • 13 март 2014 07:23

  • 1405
  • 2
Нови кървави сблъсъци в Истанбул
©

Демонстрант в Истанбул почина от раните си, а полицай умря от сърдечен удар по време на вчерашните антиправителствени протести, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс.

В няколко турски градове вчера станаха ожесточени сблъсъци между полицията и демонстранти, избухнали след погребението на 15-годишния Беркин Елван. Младежът почина вчера сутринта в болница в Истанбул, където прекара девет месеца в кома след като беше ранено от граната със сълзотворен газ по време на антиправителствена демонстрация. Вчера полицията в Истанбул използва водни струи, сълзотворен газ и гумени куршуми, за да попречи на десетки хиляди демонстранти да стигнат площад Таксим. "Две групи нападаха полицията и един младеж беше ранен в главата и по-късно почина", заяви пред телевизия Си Ен Ен Тюрк представител на местните власти. В окръг Тунджели, където също имаше протести, полицай починал от сърдечен удар, съобщиха местни медии.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1405 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.24 | 21:38

2
Сценария на Украйна или Сирия ,това е въпроса?Кюрди,сирийци ,турци звучи като сяра въглен и селитра Една искра и от проскубаната ни държавица ша са оформи хубав сенчест бежански лагер с необратима тенденденция към халифат.
111

2014.03.27 | 02:49

1
Айде бе, европедалите няма ли да налагат вече санкци. Нали беше недопустимо да има жертви по протестите, или само когато им изнася.

Добави коментар

Водещи новини