Второ денонощие на зимна блокада в Сърбия, има бедстващи българи

  • 02 февруари 2014 12:02

  • 1814
  • 1
Второ денонощие на зимна блокада в Сърбия, има бедстващи българи
©

Второ денонощие продължава зимната блокада в Сърбия. Сред бедстващите има и група от около 20 българи, блокирани от снеговете при границата между Унгария и Сърбия. До момента пътищата не са разчистени. Нашите сънародници са добре, но не знаят кога ще могат да се приберат у дома.

Българите, които бяха застигнати от виелиците край Суботица, са успели да се придвижат още снощи до пункт на червения кръст в град Топола, но няма как да продължат към България, разказа Красимир Цонев. За късмет няма малки деца и хора със здравословни проблеми.

Властите забраниха движението на тежки камиони и влизането в Сърбия откъм Румъния, Унгария и Хърватия. Корабоплаването в сръбския участък на Дунав също е спряно. От външното ни министерство препоръчаха на българите по възможност да отложат пътуванията си до и през Сърбия.

Днес Танюг разпространи информация, че късно снощи български ТИР се преобърнал по пътя между Топола и Суботица и блокирал около 50 автомобила.
 

Последвайте канала на

1814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПРОШЛЯК

2014.02.04 | 16:46

1
Не съм пратил никой в Сърбия за да го мислим. Кой каквото иска това намира. Българите са в България. Извън нея са пътници.

Добави коментар

Водещи новини