Румъния ще забрани автостопа

  • 18 декември 2013 11:03

  • 2048
  • 2
Румъния ще забрани автостопа
©

Автостопът може да стане нелегален в Румъния, съобщи в сряда БТА, цитирайки местната преса.

Румънското правителство възнамерява да забрани със закон пътуването на автостоп с мотива, че това има отрицателен ефект върху дейността на превозвачите.

Министерството на транспорта е обявило публичен дебат по темата. Управляващите подчертават, че тази практика ощетява бюджета, тъй като намалява приходите от плащаните от законните превозвачи данъци и такси.

Проектът за извънредно постановление предвижда глоби между 1000 и 5000 леи (еврото се разменя за 4.46 леи) за извършване на обществен транспорт от физически или юридически лица, които не са оторизирани съгласно действащите регламенти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2048 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
N

2014.03.24 | 21:37

2
Това може би е най-голямата простотия, която прочетох днес... Сигурно вече и приятелите си няма да имаш право да возиш... Какво значи "обществен транспорт", не е като да има фирма която официално извършва автостопаджийски услуги, нито пък на водачите им се плаща за това че са спрели и за помогнали, както каза номер 1 само остава и производството на домашни продукти да забранят! Простотии!!!
Георги

2014.03.24 | 21:37

1
после да забранят домашното производство на туршии, компоти и други, както и домашната градина, защото ощетява магазините и не носи данъци и такси

Добави коментар

Водещи новини