Турция: В земята има заровени близо 1 млн. противопехотни мини

  • 19 септември 2013 08:58

  • 1855
  • 0
Турция: В земята има заровени близо 1 млн. противопехотни мини
©

Министърът на националната отбрана Исмет Йълмаз оповести, че в момента на територията на Турция има 977 922 заровени в земята противопехотни мини, които следва да бъдат извадени и обезвредени, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви.

По този начин Исмет Йълмаз отговори на парламентарно питане от депутата на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Сезгин Танръкулу за прочистването на заложените под земята мини в Турция. Министърът на националната отбрана се позовава на извършения в периода 27-31 май 2013 година в Швейцария преглед за досегашното изпълнение на Споразумението от Отава за забрана на противопехотните мини. Тогава е поискан допълнителен срок до 2022 година за унищожаване на заложените мини и е уточнено, че техният брой в Турция възлиза именно на 977 922.

Отделно от това в отговора си Исмет Йълмаз посочи, че численият състав на турските въоръжени сили е съобразен със сигурността на страната и гарантиране на нейните национални интереси, като по този показател Турция се нарежда на второ място сред страните-членки на НАТО, посочи още телевизионният канал Ен Ти Ви.

Последвайте канала на

1855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини