Арестуваха 7 генерали в Анкара

  • 08 август 2011 18:15

  • 1841
  • 1
Арестуваха 7 генерали в Анкара
© Getty Images

Турски съд е издал заповед за арест на седем висши генерали и адмирали във връзка с делото за сваляне на правителството, съобщиха турските медии.

Все още няма информация, кои точно генерали са задържани. Офицерите са част от групата от 22-ма души, които миналия месец бяха обвинени в заговор за сваляне от власт на правителството на Партията на справедливостта и развитието на премиера Реджеп Тайп Ердоган.

Стотици офицери вече са в ареста или са вече осъдени, заради планирания държавен преврат.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1841 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
лошо

2015.05.04 | 19:25

1
след като официално турция се отказа от ЕС започнаха да ликвидират офицерите вярващи в светските устои на турция и заменяни с фанатици бленуващи възстановяването на османската империя държавния апарат ще бъде централизиран с приемането на нова конституция даваща големи правомощия на президента сериозен удар върху турската демокрация и светските устои на държавата гответе се за ново турско робство ще ни купят и претопят няма да се налага да воюват освен че имат една от най големите и силни армии в света всяка година икономическата мощ на турция се повишава а демографски цяла европа не може да ги стигне

Добави коментар

Водещи новини