Поискаха психиатрична експертиза за Младич

  • 03 август 2011 15:01

  • 733
  • 0
Поискаха психиатрична експертиза за Младич
© gettyimages

Ратко МладичРатко Младич Ратко Младич - сръбски военен. Роден на 12 март 1942 г. в  Босна и Херцеговина. Началник щаб на ще бъде подложен на психиатрична експертиза, предаде РИА Новости.

Според адвоката му Бранко Лукич специалистите трябва да установят дали бившият командир на босненските сърби е в състояние да следи хора на процеса в Международния трибунал за военни престъпления в бивша Югославия. "Това е стандартна процедура, защото не може да бъде съден човек, който не разбира в какво го обвиняват", допълни юристът. Лукич твърди, че Ратко МладичРатко Младич Ратко Младич - сръбски военен. Роден на 12 март 1942 г. в  Босна и Херцеговина. Началник щаб на е много болен човек. Той е прекарал три инсулта и инфаркт. Защитата твърди, че Младич трябва да бъде прегледан и от кардиолози и невролози.

На първото заседание бившият командир на босненските сърби по време на войната през 90-те отхвърли всички обвинения. Младич е обвиняем в престъпления срещу човечеството и геноцид. Той бе арестуван на 26 май след 16-годишно издирване.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини