Ердоган организира вълна от контрапротести

  • 15 юли 2013 07:49

  • 1099
  • 0
Ердоган организира вълна от контрапротести
©

Заместник-генералният председател на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Гюрсел Текин алармира, че правителството на Реджеп Тайип Ердоган вече има договорка с Централния съвет на кооперативите на турските дребни търговци и занаятчии да започнат контрапротести срещу демонстрациите в защита на каузата за парка „Гези” и те започват от днес с пресконференция на площад „Таксим” в Истанбул, информира електронното издание на вестник „Милиет”.

Властите са се разбрали и с професионална рекламна агенция, която да представя и лансира тези контрапротести с послания от рода на „Протестите в защита на каузата за парка „Гези” ни нанасят тотална загуба от 100%”; разработен е и проект за версия на английски език на тази рекламна кампания, добави още заместник-председателят на НРП Гюрсел Текин.

„Правителството ни казва: „Ние разполагаме с касети, имаме компактдискове, ще ги оповестим”. Добре, съобщете ги; нека цяла Турция, всички граждани да видят какъв е този резил, кой го е провокирал. Отворете системата MOBESE (турският аналог на ЕСГРАОН); запознайте световната общественост какво точно се е случило в Турция и по-специално в Истанбул, на площад „Таксим” и в района „Бешикташ”, цитира думите му вестник „Милиет”.

Последвайте канала на

Novini.bg
1099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини