Турски депутат се вайка от бой по време на парламентарен контрол

  • 08 юли 2013 09:25

  • 1657
  • 0
Турски депутат се вайка от бой по време на парламентарен контрол
©

Турски депутат сезира прокуратурата за нанесен побой по време на заседание на парламент, предаде Си Ен ЕН.


Членът на политическата формация на премиера Реджеп Тайип Ердоган Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Мехмет Емин Диндар сезира твърди, че са му били нанесени телесни повреди по време на парламентарния контрол на 6 юни. Двама депутати от най-голямата опозиционна партия - Народнорепубликанската (НРП) Махмут Танал и Енгин Йозкоч са го нападнали около 21.30 часа, когато вицепремиерът Бекир Боздаг е отговарял от трибуната на депутатски въпроси.

Пострадалият обяснява в жалбата си, че главата му е била ударена с някакъв твърд предмет и е получил няколко юмручни удара. Паднал на земята и продължили да го ритат. От това му е спукана веждата и напълно му се е затворило едното око. Спасен е от депутати от управляващата ПСР, целият в кръв; оказана му е първа медицинска помощ в парламента и е откаран в болница, където е престоял около 5 часа за извършване на необходимото лечение и изследвания. Мнението на лекуващите лекари е, че се е отървал сравнително леко, защото мястото, където са нанесени ударите – непосредствено до окото и ухото, са особено чувствителни зони; там се съединяват три кости, представляващи външната преграда към мозъка.

Завеждането на жалбата става на фона на продължаващите протести в Истанбул. Вчера няколко кюрдски депутати се опитаха да демонстрират на площад „Таксим”, но полицията не им разреши. Демонстрантите искаха по-бързо разрешаване на кюрдския въпрос и приемане на съответните законодателни промени.
Валиятта на най-големия турски град Хюсеин Авни Мутлу оповести, че от днес сутринта паркът Гези на площад Таксим , откъдето тръгнаха протестите, ще бъде отново отворен за свободно посещение, предаде телевизионният канал Ен Ти Ви. Управителят на Истанбул посочи, че при вчерашните протести са арестувани около 35 души.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1657 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини