В Турция започват обсъждания за промени в Конституцията

  • 05 юли 2013 07:14

  • 1064
  • 0
В Турция започват обсъждания за промени в Конституцията
© Снимка © Getty Images/Guliver

Председателят на турския парламент Джемил Чичек започва спешни консултации с лидерите на водещите политическите партии за постигане на съгласие по въпроса за промени в конституцията, предаде телевизионният канал CNN.

На заседание на специално сформираната парламентарна комисия за съгласуване на промените в конституцията, председателствано от самия Джемил Чичек, е направена оценка на нейната дейност от създаването й на 17 май досега. Решено е Джемил Чичек в качеството си на председател на Меджлиса да се срещне поотделно с лидерите на политическите партии за сондиране на техните сегашни позиции за нова турска конституция. Следващото заседание на комисията е насрочено за днес от 14.30 часа.

След вчерашното заседание депутатът от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и член на комисията Ахмет Иймая заяви, че по въпроса за нова конституция са изправени пред „невъзможност да продължават напред” и целта на тази серия „визити” на Джемил Чичек при лидерите на политическите партии е именно преодоляване на тази „невъзможност”. Депутатът от ПСР счита, че консултациите могат да се осъществят още в края на тази седмица, посочва телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини