Пета жертва на протестите в Турция (обновена)

  • 13 юни 2013 11:11

  • 3001
  • 3
Пета жертва на протестите в Турция (обновена)
© gettyimages

Пет станаха жертвите на протестите в Турция, предаде РИА Новости.

Днес в анкарска болница почина Етер Саръсулук. 22-годишният младеж бе хоспитализиран с мозъчночерепна травма на 1 юни при сблъсъци с полицията в турската столица. По-рано се съобщаваше за трима загинали демонстранти и един служител на реда.

По-рано трима турски полицаи от специалните части бяха уволнени, предаде местната НТВ. Служителите от елитния отряд се простиха с постовете си заради превишаване на пълномощията си. Срещу тях е започнало разследване по повод упражнено насилие над младежи в Измир. По време на протестите в подкрепа на каузата на парка Гези, група младежи са нападнати и малтретирани от полицаи в района на крайбрежния булевард в морския град Измир. Младежите мирно разговаряли помежду си, и без никаква причина, били претърсени от полицаите. Един от тях дърпал грубо за косата младо момиче. След публикуване в медиите заснети брутални сцени на насилие, замесените полицаите са уволнени и срещу тях се води следствие.


Днес министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу заклейми начина, по който някои световни медии отразяват събитията в страната. Определени центрове в световните медии желаят да се урони престижа на Турция. Тези журналисти отразявт това, което става в страната ни по ненормален начин, заяви той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3001 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДО падишаха ердоган

2013.06.14 | 18:13

3
АЛО ТУРЦИЯ НЕ СА ВИ ВИНОВНИ ЧУЖДИТЕ МЕДИИ. ПРОСТО УВАЖАВАИТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ КОИТО НЕ СА СЪГЛАСТНИ С ВАШЕТО ТОТАЛИТАРНО уПРАВЛЕНИЕ.

2013.06.14 | 18:12

2
Тия гадове са готови да си изтрепат народа заради собствените си интереси
8

2013.06.14 | 18:12

1
Този министър на външните работи иска ,освен някои медии в Турция, да командва и тези в другите държави ,но май не разбира ,че не успява да замаже очите на никого!!! Нито на чужденците ,нито на братята и сестри Турци!!!Стига е лицемерничил!!! Хайде вече и той и ония изрод да се махат с жалката си партийка и да оставят нормалните хора да живеят нормално и както си искат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини