Подготвя се стачка в Турските авиолинии

  • 14 април 2013 13:11

  • 1194
  • 0
Подготвя се стачка в Турските авиолинии
©

Служителите от Турските авиолинии, националната въздухоплавателна компания на Турция, започнаха подготовка за обща стачка. Тя се организира от синдиката на турските работници във въздухоплаването "Хава-иш", информира БНР.

До решението за стачка се стигна след провалилите се преговори между синдиката и ръководство на авиокомпанията за изготвяне на колективните трудови договори на 14-те хиляди служители. Между ключовите искания на синдиката е правото на стачки и възстановяването на работа на 305 служители, които бяха уволнени през месец май миналата година заради участието им в стачка.

Правителството от своя страна е предприело мерки, за да не се допусне хаос в превозите по въздуха поради евентуална стачка, заяви турският министър на финансите Мехмет Шимшек.

През май 2012 година служителите от Турските авиолинии за пръв път в историята на авиокомпанията предприеха обща с искания за увеличение на заплащането и подобряване на условията на работа. Участниците в протеста тогава бяха уволнявани с есемеси.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини