Том Ханкс: Косово пак ще бъде сръбско

  • 18 февруари 2013 10:35

  • 2287
  • 3
Том Ханкс: Косово пак ще бъде сръбско
©

Косово един ден ще бъде сръбско е казал американският актьор Том Ханкс, предаде Индекс.хр.

Носителят на две награди Оскар е коментирал новия си проект със Стивън Спилбърг, посветен на историята на евреите пред изданието Е!. "През Втората световна война и Холокоста евреите са преживели много ужасни неща и трябва да се говори за това. Въпреки всички страдания, те са успели да запазят вярата си. Подобен е и случаят с косовските сърби. Тази област е била населявана от сърби, които са изградили множество манастири, имали са свои крале, а след това са били прогонени от албанците. В края на ХХ век НАТО бомбардира сърбите, които не признават Косово като независима държава, а казват с гордост: Косово е Сърбия. Сърбите като евреите ще се върнат в собствените си земи", е посочил Ханкс.

Новината обаче не може да се намери на сайта на цитираното издание, а хърватските журналисти съобщават, че сръбските издания са свалили думите на актьора от страниците си. Също така в IMDB няма и следа от съвместния проект на Ханкс и Спибръг.

Индекс припомня, че звездата от от Форест Гъмп е приел православието, а съпругата му Рита Уилсън, родена като Маргарита Ибрахимов, е българка, изповядваща исляма.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2287 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.07 | 20:15

3
Браво на Ханкс!

2013.03.21 | 19:05

1
браво ли то тогава Ханкс да направи такова изявление за Македония щото квото българи са градили там с векове шумадийците ни го вземаха и направиха техно.
Костянтин, Україна

2013.04.09 | 17:17

2
Діло говорить цей чоловік. Навколо Віри мають єднатися наші народи. Наша Віра Слов'янська, Наша Віра Славна, Наша Віра Православна.

Добави коментар

Водещи новини