Си Цзинпин ще решава съдбините на Китай

  • 09 ноември 2012 08:43

  • 1043
  • 1
Си Цзинпин ще решава съдбините на Китай
©

Ако не се стигне до неочаквана промяна, Си Цзинпин ще решава съдбините на Китай в идните десет години. Той ще е първият ръководител на Китай, роден след началото на режима, основан през 1949 година от Мао, предаде БНТ.

Си Цзинпин е имал бурна младост. Бил е син на дългогодишни съратници на Мао. Живеел е в сараите на властта в Пекин, където посещава най-добрите училища. Баща му обаче го кара да носи дрехи втора употреба и му втълпява принципите на революцията.

Бъдещият китайски лидер се жени два пъти. След развода с първата си жена, през 80-те години, той сключва брак с известното сопрано Пън Лиян, която постепенно е издигната до генерал.

Си Цзинпин е известен със своята почтеност. Докато изкачва стъпалата на йерархията, той не е бил замесен в нито един скандал. Според близките му, най-тежкото негово прегрешение сигурно ще са книги, които е забравил да върне в библиотеката.

Си обича филмите за Втората световна война и признава, че любимият му е "Спасяването на редник Райън" на Стивън Спилбърг.

Последвайте канала на

1043 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ей това са комунисти, мислещи за народа си и просп

2012.11.12 | 00:24

1
Ей това са комунисти, мислещи за народа си и проспериращи, не като нашите пръдльовци - долнопробно котило от селяни в бесепе, които гледат как да откраднат от народа...

Добави коментар

Водещи новини