Интерпол търси грузинeца, заснел мъченията на затворниците

  • 28 септември 2012 09:25

  • 963
  • 3
Интерпол търси грузинeца, заснел мъченията на затворниците
©

По искане на Грузия, Интерпол обяви за издирване автора на видеото, показващо мъчения в затвор в Тбилиси. Клипът предизвика скандал и опетни имиджа на правителството на фона на предстоящите в понеделник парламентарни избори.

36-годишният бивш служител на затвора "Гълдани" твърди, че е направил записите между 2010 и 2012 година. Преди да ги публикува, той избягал в Белгия и поискал политическо убежище, съобщи БНТ.

Грузинските власти твърдят, че на Владимир Бедукадзе е било платено да направи видеото, за да дискредитира управляващата партия на президента Михаил Саакашвили преди изборите и че той лично е участвал в мъченията.

Последвайте канала на

963 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
онзи

2012.09.30 | 13:49

2
Такива работи могат да се случат само в Русия и всички други недемократични страни.В страни в които има развита демокрация и силно американско присъствие това е невъзможно.Грузия иска да става член на Нато а тези записи и подобни компромати говорят че Грузинците са примати.А онези от НАТО не искат да са обвързани с подобни подчожвеци и искат да го хванат сега Владимир Бедукадзе и да изкарат ,че той е режисирал и нагласил всичко по запаса за да злепостави правителството на Грузия.
Noname

2012.09.30 | 13:49

3
Я си провери инфото бе пич.Само съществуването на Гуантанамо допреди няколко години опровергава сички глупости които ръсиш.Като добавим че в някои щати все още има смъртни присъди маи разликата не е толкова голяма.Ами бомбардировките на НАТО през 2003 когато използваха бял фосфор и напалм за да превземат Фалуджа без да се съобразяват че там има цивилни.
Батко

2012.09.28 | 09:36

1
ГрузинУца,а?

Добави коментар

Водещи новини