В отговор на западни критики петролът от Азия поскъпна

  • 25 септември 2012 11:58

  • 802
  • 3
В отговор на западни критики петролът от Азия поскъпна
©

Цената на петрола се покачи на азиатските пазари след призива на някои европейски държави за засилване на санкциите срещу Иран.

Вчера Франция, Великобритания и Германия официално поискаха Европейският съюз да наложи нови мерки срещу режима в Техеран.

Иранският президент, който е във Вашингтон за срещата на върха на ООН, обвини трите държави, че нарушават "основните права и свободи на други държави".

"Засрами се", тези викове се чуваха пред хотела на иранския президент във Вашингтон. Десетки хора се събраха, за да покажат на Махмуд Ахмадинеджад, че той не е желан в Съединените щати, информира БНТ.

По време на дебатите в ООН иранският лидер остро разкритикува западните държави, че подклаждат враждебната политика срещу Иран, и за това, че позволяват "кощунство" срещу исляма. Ахмадинеджад заяви, че страната му е готова да се защитава от евентуално израелско нападение.

Журналист: Отричате ли, че създавате ядрено оръжие?

Махмуд Ахмадинеджад, президент на Иран: Колко пъти трябва да повтарям?

Журналист: Повторете отново. Кажете, моля ви, какво точно прави Иран?

Махмуд Ахмадинеджад, президент на Иран: Какво правим ли? Нека да си представим, че имаме ядрено оръжие. Какво ще правим с него ли? Какво ще направи един интелигентен човек с една бомба - ще воюва срещу пет хиляди американски бомби ли?

Докато иранският президент е във Вашингтон, страната не спира да демонстрира военна мощ. Корпусът на гвардейците на революцията е изпробвал нова противовъздушна ракетна система със среден обсег. Тя може да поразява вражески самолети на разстояние 50 километра.

Последвайте канала на

802 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Въпроси

2012.09.27 | 03:11

1
Ами ако арабите им спрат петрола?!!!! Или им го направят скъп? Какво ще правят тогава?! Тогава пак ще има освободителни войни сигурно?

2012.09.27 | 03:33

3
в иран не са араби

2012.09.27 | 03:11

2
tova ne se li znae v B,G.kak taka ne sa vdignali o6te tsenite

Добави коментар

Водещи новини