Проливни дъждове и наводнения засегнаха 40 града в източния мексикански щат Веракрус

  • 22 октомври 2024 13:03

  • 168
  • 0
Проливни дъждове и наводнения засегнаха 40 града в източния мексикански щат Веракрус
© gettyimages

Проливни дъждове и наводнения, причинени от нахлуването на студена въздушна маса след тропическата буря "Надин", са засегнали повече от 40 града в източния мексикански щат Веракрус, предаде Франс прес, позовавайки се на щатските власти. 

Секретариатът за гражданска защита на щата обясни, че 43 общини са изолирани заради покачването на нивото на реките в района. Около 2500 къщи са наводнени. Пораженията са по-големи в южната част на Веракрус.

Правителството на щата затвори училищата в засегнатите райони през последните два дни.

Задействани са плановете за действие при извънредни ситуации, ръководени от армията, флота и националната гвардия, за да се помогне на населението в най-засегнатите общини.

Най-малко две жертви на бурята "Надин" в Мексико

Най-малко двама души са загинали в Чиапас заради интензивните валежи вследствие на тропическата буря "Надин". Бурята предизвика наводнения и свлачища в граничещия с Гватемала щат. Има щети по пътища, къщи и други съоръжения. 

Страната вече беше връхлетяна от четири урагана през тазгодишния ураганен сезон. Най-опустошителен от тях беше ураганът "Джон", отнел живота на 16 души и причинил много материални щети в Акапулко. Миналата година градът бе разрушен и от мощния ураган "Отис".

Последвайте канала на

Калина Христова
168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини