Централата на управляващата партия на Япония беше замеряна с пиратки

  • 19 октомври 2024 06:48

  • 120
  • 0
Централата на управляващата партия на Япония беше замеряна с пиратки
© gettyimages

Мъж е хвърлил няколко пиратки по централата на управляващата Либерално-демократическа партия на Япония. Няма данни за пострадали, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на японската обществена телевизия Ен Ейч Кей.

Токийската полиция отказа коментар, посочвайки, че случаят все още се разследва. Мъжът, който е бил арестуван на местопрестъплението, е врязал автомобила си в близки заграждения, съобщиха местните медии. Мотивът за нападението все още не е ясен. 

Управляващата ЛДПЯ става все по-непопулярна сред обществото заради разгарящ се скандал, свързан със съмнителни дарения и възможно укриване на данъци. 

Партията отказа да коментира днешното нападение, пише БТА.

Рекорден брой жени са се кандидатирали на парламентарните избори в Япония

На 27 октомври в страната ще се проведат парламентарни избори. Някои опозорили се политици, загубили официалната подкрепа на управляващата партия са решили да участват на тях като независими кандидати. 

Партията наскоро избра за нов лидер и премиер на страната Шигеру Ишиба, надявайки се да представи нов имидж. Социологическите проучвания показват, че нейната популярност пада рязко, макар и все още да не се знае дали ще загубят мнозинство в долната камара на парламента поради разделената опозиция. 

ЛДПЯ управлява страната почти непрекъснато през последните десетилетия. Те се смятат за партията, превърнала Япония в икономическа сила след опустошенията от Втората световна война.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини