Зауахири зове за разгром на Израел

  • 13 септември 2012 17:09

  • 1004
  • 2
Зауахири зове за разгром на Израел
©

Айман аз Зауахири, който е лидер на терористичната гропировка Ал Кайда, призова всички мюсюлмани да подкрепят сирийските бунтовници. Той заяви, че свалянето на президента Башар ал Асад ще ги доближи до крайната цел - разгром на Израел. Призивът се съдържа в аудиопослание, качено днес в интернет, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БНТ.

Говорейки за годишнината от атентатите от 11 септември, Зауахири критикува мюсюлманските правителства в Близкия изток и в Азия, че не работят за каузата за политическия ислям. Той особено яростно заклеймява новото египетско ръководство, че остава вярно на мирния договор на страната от 1979 г. с Израел. Лидерът на Ал Кайда нарича Пакистан страна, чието правителство е "продажно", а въоръжените му сили - "наемническа армия". Зауахири заявява, че САЩ са поддържали Асад, защото са се страхували, че ако се появи нов ислямистки режим, това ще застраши техния съюзник Израел.

Водачът на Ал Кайда казва в обръщението си, че сега "ислямската нация" трябва да се съсредоточи върху "освобождаването на Палестина", имайки предвид Израел и самоуправляващите се окупирани палестински територии. Той заявява, че правителствата на мюсюлманските страни трябва да анулират мирните си договори с Израел, критикува Турция, Иран и арабските правителства в Залива, подиграва се на палестинския президент Махмуд Абас затова, че се стреми към мир с еврейската държава.

Зауахири се обръща към "честните военнослужещи от египетската армия" с призив да не бъдат пазители на израелските граници, да не ги защитават и да не участват в "обсадата", на която са подложени мюсюлманите в Газа.

Последвайте канала на

1004 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ако това стане 3 тата Световна е готова

2012.09.17 | 12:37

2
Този не трябва да го слушат какво говори това е болен човек. Не преценя добре какво би станало. Смешник криещ се зад една фалшива религия а истинското му лице е на Сатанист педофил и прочие

2012.09.17 | 09:14

1
sdasadasadsadsadsad

Добави коментар

Водещи новини