Без изкуствен интелект при контрола на ядрените оръжия, решиха 90 страни на конференция в Сеул

  • 10 септември 2024 19:41

  • 383
  • 0
Без изкуствен интелект при контрола на ядрените оръжия, решиха 90 страни на конференция в Сеул
© gettyimages (архив)

Решенията, свързани с ядрените оръжия, трябва да бъдат взимани от хората, а не от изкуствен интелект. Съвместна декларация в този смисъл беше приета на среща на върха в Сеул, посветена на използването на изкуствен интелект във военната област.

Тазгодишната среща на върха събра 2000 държавни служители и частни експерти от 90 страни, които проучват начини за регулиране на употребата на изкуствен интелект във въоръжените сили. Темата става все по-актуална на фона на бързото развитие на технологиите и нарастването на опасността от конфликти в световен мащаб.

"Тази двойственост – изкуственият интелект като средство за сигурност и потенциален разрушител – подчертава сложността на изграждането на нормативната и институционална рамка за управление на изкуствения интелект във военната област. И все пак неоспоримата истина остава, че не технологията, а нашата воля и избор ще определят бъдещето. Ние сме отговорни за нашето бъдеще", каза Чо Те Юл, министър на външните работи на Южна Корея, предаде БНТ.

Ким Чен-ун: Северна Корея ще увеличи броя на ядрените си оръжия

Последвайте канала на

Мая Йорданова
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини