Най-малко двама души загинаха в проливните дъждове в Делхи

  • 01 август 2024 09:25

  • 161
  • 0
Най-малко двама души загинаха в проливните дъждове в Делхи
© pixabay

Най-малко двама души загинаха в индийската столица Делхи, където проливните дъждове предизвикаха наводнения и накараха властите да затворят училищата, предаде Ройтерс. 

Жителите на Делхи не очакваха внезапния дъжд, който вчера вечерта се изсипа над града. Индийската метеорологична служба съобщи, че 24-часовото количество дъжд в източните части на Делхи и предградията възлиза на 147 мм и посъветва хората да бъдат бдителни поради ниската видимост и наводняването на ниските райони. 

Заместничката на първия министър на делхийското местно правителство Атиши Сингх, която отговаря за водата в столицата, съобщи в социалната мрежа „Екс“, че двама души са се удавили в отводнителен канал.

Освен това тя нареди засега училищата да останат затворени, пише БТА.

Наводнения в северната част на Словения

Днес се очакват умерени бури, придружени от гръмотевици, като валежите в индийската столица ще продължат поне още пет дни. 

Информационна агенция "Ейша нюз интернешънъл" разпространи кадри, на които се вижда как спасители разчистват отломките на къща, срутена от наводненията, но засега няма информация за пострадали или загинали при инцидента.  

Трима ученици се удавиха в наводнено мазе миналата седмица в северната част на Делхи, припомня Ройтерс.

През последните няколко месеца жителите на индийската столица преживяха поредица от екстремни метеорологични явления - от високи температури до наводнения и проливни дъждове, които доведоха до рухването на покрива на делхийското летище.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини