Рекордните 52,9 градуса отчетоха в Делхи

  • 01 юни 2024 15:34

  • 2795
  • 1
Рекордните 52,9 градуса отчетоха в Делхи
© Gettyimages

Регистрираната през тази седмица рекордна температура в столицата Ню Делхи от 52,9 градуса по Целзий е отчетена с 3 градуса по-висока, отколкото е била в действителност, съобщи индийското правителство, като посочи, че метеорологичен датчик е дал грешка, съобщава БТА.

Индийската метеорологична служба (ИМС) е проучила показанията от сряда на метеорологичната станция в Мунгешпур, гъсто населен район на Делхи, „и е установила отклонение на сензора с 3 градуса", каза министърът на науките за земята Кирен Риджиджу.

„Вече са въведени коректните стойности", каза министърът, като сподели заключението на проектодоклада за най-високото за всички времена показание в социалната мрежа „Екс". Той не посочи коригираната цифра за температурата в сряда.

Рекордни жеги причиниха смъртта на най-малко 15 души в Индия

В изявление на ИМС се казва, че максималната температура, отчетена от метеорологичната станция в Мунгешпур, „не е вярна поради неправилно функциониране на сензора".

Въпреки това изглежда, че рекордът на града за горещина все още остава подобрен.

Две метеорологични станции в столицата съобщиха за температури от 49 и 49,1 градуса в сряда. От ИМС уточниха, че тези две станции са били проверени и не са отчели грешки в сензорите.

Най-високата температура, регистрирана преди това в Ню Делхи, е била 48,4 градуса през май 1998 г., се казва в проектодоклада на ИМС.

Силни горещини изпепеляват части от Индия от няколко дни.

Най-малко 33 души, включително дежурни служители по време на избори, починаха вчера от предполагаем топлинен удар в щатите Утар Прадеш и Бихар на север и Одиша на изток.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.01 | 23:03

1
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини