Самолет уби десетки птици фламинго при кацане

  • 21 май 2024 18:18

  • 2053
  • 2
Самолет уби десетки птици фламинго при кацане
© pixabay

Десетки птици фламинго са убити при сблъсък със самолет в Индия, който е бил повреден от удара, съобщава БТА. Това се случва минути преди кацането му в Мумбай. 

Според вестник „Хиндустан таймс“ най-малко 36 от тези големи мигриращи птици са убити, но според природозащитници броят на жертвите може да е много по-голям.

„Местността беше осеяна с останките на птиците“, каза Б. Н. Кумар от екологичната организация NatConnect Foundation.

За първи път у нас учени заснеха розово фламинго да гнезди

Според Пауан Шарма неговата организация Асоциация за защита на дивата природа (Resqink Association for Wildlife Welfare - RAWW) получава обаждания в понеделник вечерта с предупреждение, че от небето падат мъртви птици фламинго. 

„За първи път толкова много птици фламинго са засегнати по този начин“, каза Шарма пред АФП, като определи като необичайно това да се случи наведнъж.

Според правителствената статистика между януари 2018 г. и октомври 2023 г. на летището в Мумбай са регистрирани повече от 600 сблъсъка на самолети с птици.

Влажните зони покрай брега на Мумбай са дом на голям брой фламинго от декември, където те пребивават в продължение на няколко месеца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2053 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:49

2
❤️ Г­о­р­­­е­­­щ­и­ ­­­м­о­м­­­и­­­ч­­е­­т­­а­­­ ­­в­­­и­­ ­­­о­­­ч­а­­­к­­­в­­а­т ­-­ X­­­1­8­.­F­U­­N

2024.05.21 | 19:28

1
Луд ce-кc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите се-кса си незабpавим-----> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини