Пакистан обяви ден на траур в памет на загиналия ирански президент

  • 20 май 2024 10:31

  • 430
  • 2
Пакистан обяви ден на траур в памет на загиналия ирански президент
© pixabay

Пакистан обяви ден на траур заради гибелта на президента на съседен Иран Ебрахим Раиси и спътниците му при хеликоптерна катастрофа вчера. В тяхна памет всички знамена на държавните учреждения ще бъдат свалени наполовина, предаде Ройтерс.

Пакистанският министър-председател Шахбаз Шариф поднесе в публикация в "Екс" съоболезнования на "братски Иран" от свое име и от името на пакистанския народ.

"Великата иранска нация ще превъзмогне тази трагедия с присъщия за нея кураж", посочи премиерът на съседната страна, пише БТА.

Иран е в траур. Кой бе загиналият държавен глава Ебрахим Раиси

По-рано тази година по границата между двете държави се стигна до напрежение, прераснало в размяна на въздушни удари заради сепаратистки групировки, действащи в разплоложената на територията на двете държави историко-географска област Белуджистан. Впоследствие Техеран и Исламабад успяха да успокоят обстановката и да започнат разведряване в отношенията.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
430 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:54

2
❤️ Г­­­о­р­­­е­­щ­­и­­ ­м­о­­­м­и­­­ч­­е­­­т­а­­­ ­­в­­­и­­­ ­­о­ч­а­к­­в­а­­­т ­­-­ X­­1­­­8­.­­F­­U­­­N

2024.05.20 | 14:00

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини