Земетресение от над 5 по Рихтер разтърси Япония

  • 08 април 2024 09:20

  • 255
  • 1
Земетресение от над 5 по Рихтер разтърси Япония
©

Земетресение с предварителен магнитуд 5,2 удари в понеделник префектура Миядзаки и други райони в югозападна Япония, но не е издадено предупреждение за цунами.

Няма данни за ранени и големи разрушения. 

Това съобщи "Киодо", като цитира японската метеорологична агенция.

Земетресението е било на дълбочина около 40 километра край източното крайбрежие на полуостров Осуми в префектура Кагошима, пише news.bg.

Ново земетресение в Тайван

Припомняме, че едно от последните по-силни земетресения удари страната миналата седмица. 6 по Рихтер бе регистрирано в района на Фукушима в североизточна Япония.

Операторът на атомната електроцентрала във Фукушима, посочва, че не са открити аномалии в засегнатата централа и региона.

Япония, една от най-тектонично активните страни в света, има строги строителни стандарти, предназначени да гарантират, че конструкциите могат да издържат дори на най-мощните земетресения.

Най-мощното земетресение, регистрирано в Япония е с магнитуд 9 по Рихтер. През 2011 г. то удари североизточното крайбрежие на страната като отне живота на над 18 000 души.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.08 | 11:19

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини